Buitenschoolse opvang / tussenschoolse opvang

BSO AGNETENDAL 
 

Bij ons staat spelen en plezier maken voorop!

BSO Agnetendal: uitdagende buitenschoolse opvang aan het Helenadal in Dommelen (Valkenswaard). We bieden een plek waar uw kind naar hartelust kan spelen. Samen met andere kinderen of even alleen. We hebben aandacht voor alle leeftijden en vinden het belangrijk dat uw kind zich bij ons thuis voelt. Er zijn volop mogelijkheden voor spel, ontdekking en creativiteit.

Mooi en ruim ingericht

Onze ruimtes binnen zijn zo ingericht dat ze tegemoet komen aan individuele wensen van kinderen. In de één kunnen ze creatief bezig zijn en in de ander bijvoorbeeld spelletjes doen of samen eten en drinken. In de hal hebben we een speciale ruimte ingericht waar we samen met de kinderen kunnen koken en waar een rustig plekje is om even lekker te lezen. We besteden veel aandacht aan een veilige en huiselijke sfeer met voldoende uitdaging voor uw kind.

Ook buiten zijn er genoeg faciliteiten om te ontspannen of actief bezig te zijn. Er is een pannakooi, een bos en we maken regelmatig gebruik van de naastgelegen sportvelden en de speeltuin in de wijk. Daarnaast bieden we de mogelijkheid voor het volgen van zwemlessen onder BSO tijd en in de winter kunnen de kinderen meedoen aan de ski-workshop.

Vrije tijd na schooltijd

BSO is vrije tijd en plezier hebben staat voorop. Uw kind mag zelf bepalen wat het wil doen. Lezen of op de computer. Schilderen of fietsen. Koken of toneel spelen, het kan allemaal. Naast vrij spel bieden we activiteiten aan die aansluiten bij de leeftijden en behoeften van kinderen. Voor ons staat de verwondering van het kind centraal en spelen we in op de behoefte om nieuwe indrukken op te doen en hiervan te leren.

Contact met ouders

BSO Agnetendal wil een verrijkende aanvulling zijn op de thuisbasis en vind goed contact met ouders erg belangrijk. Er is ruimte voor het maken van een praatje als u uw kind komt ophalen.  Ieder jaar organiseren we oudergesprekken, ouderavonden en gezellige activiteiten waar ouders van harte welkom zijn, zoals een themamiddag en een afsluiting van het schooljaar. Ook verzorgen we regelmatig een nieuwsbrief met allerlei wetenswaardigheden die u via email ontvangt. Met de oudercommissie bespreken we de algemene gang van zaken en de kwaliteit van de opvang.

Verschillende leeftijden

Onze buitenschoolse opvang heeft plaats voor maximaal 60 kinderen van 4 tot 13 jaar. Per 10 aanwezige kinderen is er 1 pedagogisch medewerker aanwezig. Uw kind wordt opgevangen in een basisgroep en vanuit daar maakt het kind de keuze waar het gaat spelen.

Openingstijden voor en na schooltijd

Voor de opvang na school is BSO Agnetendal geopend op maandag, dinsdag en donderdag vanaf einde schooltijd tot 19:00 uur. Op woensdag en vrijdag is de opvang op onze locatie Haagstraatplein. We bieden ook opvang aan voor schooltijd, dit is tussen 07:30 uur en 08:30 uur. We zorgen dan dat uw kind veilig op school komt. Op studiedagen zijn we geopend van 07:30 uur tot 19:00 uur.

Opvang ook tijdens schoolvakanties

We zijn 52 weken per jaar geopend. U kunt kiezen voor opvang met of opvang zonder schoolvakanties. Een geruststellende gedachte dat u hiervoor niet steeds iets anders hoeft te regelen. Bovendien geeft het uw kind duidelijkheid en continuïteit. Tijdens schoolvakanties zijn we geopend van 07:30 uur tot 19:00 uur.

BSOAgnetendal,

Helenadal 20, 5551 BJ Dommelen

Telefoonnummer : 040-2010307

agnetendal@horizonkinderopvang.nl

http://www.horizonkinderopvang.nl

 

 

TSO : SAMEN ETEN bij de St Martinusschool

Beste ouders, verzorgers,

Mijn naam is Debby Spijkerman en ik ben eigenaar van TSO Samen Eten. Op verschillende scholen in Valkenswaard verzorg ik het overblijven. Dit doe ik met vrijwillige overblijfkrachten. Wij zullen er voor zorgen dat er steeds voldoende vrijwilligers zijn.

Hoe gaat het overblijven eruit zien?

Algemeen:

Overblijven moet voor kinderen een ontspannen moment zijn. Even uit het ritme  van de school.  Een belangrijke taak van de overblijfkrachten is dan ook dat alle kinderen het naar hun zin hebben bij ons.  We hanteren de regels van school en hebben respect voor elkaar en dus ook voor de overblijfkrachten.

Dagen en verdeling:

Op maandag, dinsdag en donderdag is er een mogelijkheid tot overblijven.  Het overblijven start om 12.00 uur en duurt totdat de bel gaat en alle kinderen terug gaan naar de klassen.  Het overblijven vindt plaats in de aula van de school.

Wat mogen de kinderen meenemen?

Kinderen nemen elk hun eigen lunchtrommeltje en drinken mee.
Het beleid van school is geen snoep . Dus bij het overblijven vragen wij u nadrukkelijk om geen snoep mee te geven.  Er zijn voldoende alternatieven.

Na het eten:

Wij vinden het belangrijk dat de kinderen zich prettig en thuis voelen bij TSO  Samen Eten. Het is immers pauze voor de kinderen, tijd voor ontspanning. Bij goed weer gaan we met de kinderen buiten spelen. Voor kinderen die dat willen zullen er ook activiteiten worden aangeboden. Bij slecht weer worden er altijd activiteiten aangeboden. Denk aan knutselen,  lezen en spelletjes doen.

Inschrijven:

U kunt uw kind(eren) inschrijven via ons inschrijfformulier. Per kind graag één inschrijfformulier.
Hierop kunt u op aangeven of u uw kind(eren) op vaste dagen of flexibel wilt laten overblijven.
Speciale zaken, zoals medicijnen etc., kunt hier ook op invullen. Ook geeft u via het inschrijfformulier toestemming tot automatische incasso.

Betalen en kosten:

Het overblijven kost €2,30 per kind per keer. Wij houden bij hoe vaak uw kind(eren) per maand is overgebleven.
De kosten worden op het eind van de maand geïncasseerd. U betaalt dus nooit vooraf en zo kan er niet te veel betaald worden.

Aan- en afmelden:

Komt uw kind(eren) op vaste dagen, dan hoeft u dat niet apart aan te melden.  Mocht uw kind(eren) op een vaste dag niet komen, dan wel even afmelden. Blijft uw kind flexibel over, dan moet u dit per overblijfdag even aanmelden.
Voor het aan- en afmelden kunt u kiezen uit een van onderstaande manieren. U kiest de manier de u het makkelijkst vindt:

1. Via de mail: martinus@tsosameneten.nl

2. Via het telefoonnummer: 06-47162799 (bij geen gehoor graag voicemail inspreken)  U  mag ook een sms of WhatsApp naar dit nummer sturen.

3. Via de brievenbus op school van het overblijven.

Vermeld altijd duidelijk de naam van het kind, de groep en dat het de St. Martinusschool betreft.

Let op:

U moet uiterlijk vóór 10.30 uur van de betreffende dag het overblijven  aanmelden (als uw kind(eren) op vaste dagen komt hoeft dat natuurlijk niet). Als uw kind niet komt overblijven geldt ook: afmelden vóór 10.30 uur!

Vragen, suggesties, opmerkingen en klachten:

Mocht er iets zijn wat u kwijt wilt omtrent het overblijven, dan kunt u mij altijd op de bovenstaande manieren bereiken. Er is zeer regelmatig contact met de directie van de school. En bij zaken die daar om vragen zal er altijd direct overleg zijn met de directie.

Met vriendelijke groeten, Debby Spijkerman

TSO Samen Eten

06-47162799

Relevante formulieren & folders